Szybka sałatka z czerwonej fasoli i awokado

3/17/2017


Super opcja na lunch do pracy - pakujesz w pudełeczko i wyciągasz pożywny posiłek. Sałatka sycąca i bardzo smaczna.


Składniki (na 3 porcje)

  • Pół puszki czerwonej fasoli
  • Pół awokado
  • 1/3 szklanki kukurydzy
  • 1/4 żółtej papryki
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • Spora garść pestek dyni
  • Łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • Sól, pieprz


Przygotowanie:

1. Awokado i żółtą paprykę kroimy w drobną kosteczkę.
2. Pomidorki kroimy na ćwiartki.
3. Pestki prażymy na patelni (bez dodatku oleju)
4. Wszystkie składniki przekładamy do miski, solimy, pieprzymy i gotowe!





Zobacz inne

2 komentarzy

Vegespot.pl - Przepisy wegetariańskie

Wyszukiwarka przepisów:

Durszlak.pl