Smarowidło I klasy: pasta z suszonych pomidorów i konserwowych papryczek

8/05/2014





Pasztety wszelkiej maści owszem są smaczne, ale ich robienie zajmuje wiele czasu. Zostawiam je więc na wyjątkowe okazje. Za to pasty - aa uwielbiam:) Kilka składników, blender i dobrze dobrane przyprawy to przepis na smarowidłowy sukces. W internecie znajdziecie mnóstwo past z fasoli (taką też szykuję:), cieciorki i sezonowych warzyw. Mało jednak nieco bardziej wyszukanych, o wyrazistym smaku.

Konserwowe papryczki chili wcale nie są ostre, więc nie bójcie się z nich korzystać:)

Składniki (na słoiczek)
0,5 słoika konserwowych papryczek pepperoni
0,5 słoika suszonych pomidorów z zalewy
0,5 szklanki ugotowanej kaszy kukurydzianej z dodatkiem przecieru pomidorowego
Szczypta soli, pieprzu, słodkiej i ostrej papryki
Sezam
Listki bazylii do dekoracji

Przygotowanie:
1. Zblenderować papryczki i pomidory.
2. Dodać ugotowaną kaszę, zblenderować.
3. Dodać przyprawy.
3. Uprażyć lekko sezam.
4. Przygotowaną pastę posypać sezamem. Udekorować listkami świeżej bazylii.



Zobacz inne

2 komentarzy

  1. Nie są ostre? Moje są mega ostre..właśnie tak czytam pół słoika? Nie wiem czy byłoby zjadliwe :) może spróbuję ze zwykłych papryk konserwowych, bo myślę, że pasta jest super.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeśli masz megaostre, to rzeczywiście użyj innych:) ja robiłam z tej http://www.e-commerce.pl/Rolnik-Papryka-peperoni,36986.html i nie była bardzo ostra

    OdpowiedzUsuń

Vegespot.pl - Przepisy wegetariańskie

Wyszukiwarka przepisów:

Durszlak.pl