Surówka z rzodkiewki i imbiru

6/20/2014



Miłośnicy imbiru pokochają takie połączenie - surówka jest wyrazista w smaku, mocno czuć imbir i kolendrę. I choć rzodkiewki jest najwięcej, to w smaku schodzi do drugi plan. Surówka świetnie komponuje się z daniami indyjskimi, ale również będzie odpowiednia do "polskiego obiadu" - kotletów z wszelakich warzyw i ziemniaków.

Składniki na 3 osoby:
2 pęczki rzodkiewki
Garstka liści z rzodkiewki
1 łyżeczka startego imbiru
Około 4 łyżek kolendry - 2 garstki (orientacyjnie)
1,5 łyżeczki czarnuszki
Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
Rzodkiewkę trzemy na tartce, dodajemy starty imbir, posiekane listki i kolendrę. Przyprawiamy do smaku, posypujemy czarnuszką.






Zobacz inne

0 komentarzy

Vegespot.pl - Przepisy wegetariańskie

Wyszukiwarka przepisów:

Durszlak.pl